Povijest

U više od 30 godina grupa Seguin Duteriez je znatno je evoluirala u  sektoru grijanja na  drva :oni proizvode  ložišta, kaminske uloške, peći na drva ili na pelete. Ovaj razvoj je intenzivniji  u posljednjih nekoliko godina, dok proizvodnja u Seguinu i dalje dalje radi s plemenitim materijalima. Smješten u srcu regije Auvergne , danas je to velika  tvrtka koja zapošljava više od 100 ljudi, a ipak ostaje umjetnik i uvijek na službi svojim kupcima .

Pogled unaprijed

Kao predvodnik razvitka naprednih tehnologija, Seguin je pokrenuo inovacije, kao što su ložišta sa staklom na sve četiri strane, sustav dvostrukog izgaranja, te sedam godina  jamstva na sva ložišta od lijevanog željeza.

SEGUIN tvrtka prijatelj okoliša

Kada ste se odlučili za grijanje vašeg doma drvetom, opredijelili ste se  da zaštitite okoliš . Mi smatramo da treba igrati aktivnu ulogu u ekološkom izazovu - očuvanju prirode ..


Tvrtka usredotočuje svoje napore na recirkulaciju rabljenih industrijskih voda, izolaciju prostora u kojima se živi , korištenje recikliranog papira i stvaranje tehnika izgaranja - koje možemo nazvati i ekološkima.

Od izbora lijevanog željeza do pažljivog i pedantnog sklapanja ložišta  djelatnici Seguin Duterieza opetovano ponavljaju "Kvaliteta je dužnost" , a sve sa jednostavnim ciljem za Vas : "Učinite svoj kamin srcem vašeg doma".

Nizak utrošak energije
Uređaji "zatvorenog kruga"  za suvremene  domove.

Zašto ugraditi brtvljen uređaj sa dovodom vanjskog zraka (peć na pellet ili drvo, ložište ili uložak)?
 
Bez kisika, nema vatre.Funkcioniranje uređaja na kruta goriva   (ložište, peći ..) je potpomognuto vanjskim usisom zraka koji osigurava potreban dotok  kisika za izgaranje; te tako spriječava da kuća / prostorija bude pod podtlakom.

Danas kuća mora zadovoljavati strože standarde izolacije i uštede energije. Kako bi odgovorili na nove zahtjeve, veliki raspon Seguin peći i ložišta nude mogućnost da se ne koriste  zrak iz  prostoriji za sagorijevanje. Uređaji izravno uzimaju  svježi zrak izvana, kroz dovod izravno povezan s vanjskim zrakom ili  double-flow dimnjake .Uređaj radi kao zatvoren ( ili hermetički  krug" ). Seguin za ovu potrebu nudi različita rješenja .